Η ADESCO ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2011 ως εταιρεία εισαγωγής, εμπορίας, εγκατάστασης και συντήρησης συστημάτων ασφαλείας (συναγερμός, πυρανίχνευση, επιτήρηση με κάμερες CCTV, ελεγχόμενη πρόσβαση κλπ.). Οι ιδρυτές της εταιρείας έχουν πίσω τους 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας σε διάφορους τομείς της Ελληνικής αγοράς ασφαλείας.
Στην γκάμα της διαθέτει προϊόντα από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως όπως οι HONEYWELL, DSC, SIEMENS, BOSCH, SATEL, κ.τ.λ.

Το 2012 η ADESCO αποτέλεσε επίσημο συνεργάτη της INTERTECH S.A , που είναι επίσημος αντιπρόσωπος των προϊόντων της Panasonic και αποκλειστικός εισαγωγέας τη; SATEL pl για τη Ελλάδα.
Το 2014 η διοίκηση της εταιρείας αποφασίζει μια στρατηγική αλλαγή πορείας. Η ADESCO γίνεται ο πρώτος επίσημος συνεργάτης της Vodafone, εξειδικευμένος στην επικοινωνία M2M/IoT για την Ελλάδα. Επιπλέον η εταιρείας αποκτά την πλατφόρμα υπηρεσιών Vodafone global M2M. Η ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα πληροφοριών προσφέρει μια μεγάλης κλίμακας πολυεθνική κάλυψη για τις υπηρεσίες Μ2Μ παρέχοντας μια πλήρως λειτουργική σουίτα διαχείρισης.
Εκείνη την χρονική περίοδο οι υπηρεσίες M2M/IoT ήταν ακόμα σε αρχικό στάδιο στην Ελλάδα και ουσιαστικά δεν είχαν πρακτική εφαρμογή στο τομέα της ασφάλειας.
Στις αρχές του 2015 η ADESCO αρχίζει να πραγματοποιεί τις πρώτες της συνδέσεις. Οι μεγαλύτεροι κεντρικοί σταθμοί λήψης σημάτων της χώρας, συνεργάζονται και εμπιστεύονται την ADESCO, με αποτέλεσμα σήμερα, μετά από μόλις 3 χρόνια δραστηριότητας, να διαθέτει περίπου 4000 ενεργές SIM, με συνεχώς αυξανόμενο μηνιαίο ρυθμό ανάπτυξης.
Στρατηγική εταιρείας
Στόχος της ADESCO είναι να διατηρήσει την πρωτοπορία ως εταιρεία παροχής προϊόντων και υπηρεσιών IoT/M2M στον τομέα της ασφάλειας, να αναπτύξει τις δραστηριότητες της και σε άλλους τομείς του M2M/IoT και σύντομα να αποκτήσει ηγετική θέση σε όλο το φάσμα υπηρεσιών M2M/IoT στην Ελλάδα.
Σκοπός της εταιρείας είναι να παρέχει καινοτόμα, κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες για να δημιουργεί καινούργιους ευχαριστημένους πελάτες και να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των υπάρχοντών πελατών της για πάντα.
Όραμα μας είναι η παροχή ποιότητας και ασφάλειας στις υπηρεσίες μας οι οποίες θα ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών μας.
Βασικές αξίες: Εμπιστοσύνη, εμπειρία και τεχνογνωσία είναι οι στρατηγικοί πυλώνες στους οποίους βασίζεται η εταιρεία για να επιτυγχάνει συνεχή ανάπτυξη μέσα από τη δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα και την καινοτομία. Ενσωματώνουμε ακεραιότητα, τιμιότητα και εταιρική ηθική σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας.